Bryllupet vårt

Vi hadde allerede snakket en stund om å gifte oss da vi i 2007 forlovet oss. Henning fikk somlet seg til å kjøpe ringer og fridde samme dagen som vi kjøpte leilighet i Stavanger. Det neste året brukte vi til å planlegge den store dagen. Mye skulle ordnes. Vi måtte finne en dato som passet og avtale med kirke og festlokale. Marianne var tidlig ute for å se på brudekjole. Forlovere fant vi i Karoline og Frode. Invitasjonene sendte vi ut i februar siden bryllupet skulle være i fellesferien. Når dagen nærmet seg var det ting som blomster, sanghefter og bordkort som skulle ordnes. Og Henning måtte jo få seg nye klær han også.

Den 26.juli 2008 var dagen endelig kommet. Marianne hadde overnattet i leiligheten sammen med forloveren Karoline, mens Henning allerede hadde vært noen dager på Finnøy. Og mens Henning tok dagen med ro, var jentegjengen med Aud-Marte i spissen travelt opptatt med å ordne hår, sminke og brudekjolen til Marianne.

Klokken halv fire ringte kirkeklokkene i Hesby kirke på Finnøy. Marianne gikk innøvd rolig opp kirkegolvet sammen med pappaen sin. Hun var vakker som bare en brud kan være. Rune Andreassen viet oss og alt gikk som det skulle, begge svarte ja, Marianne kanskje noe høyere og mer presist enn Henning (som forventet).

Etter at alle hadde fått knipset kyssene på trappen, dro vi sammen med forlovere og Monica på fotosession i naturen. Frode forlover var også Frode fotograf. Vi tok bilder i skogen, ved sjøen og utenfor gamle Rygjabø som nå er videregående skole.

I sekstiden kom vi til Utsyn Ungdomssenter der våre 53 gjester satt til bords og ventet. Vi ble møtt med stående applaus. Jorunn ønsket velkommen før Eirik som toastmaster presenterte menyen. Vi hadde skinke og melon til forrett, sursteik til hovedrett og Dronning Maud-pudding til dessert. Nam, nam :)

De vanlige talene fikk også plass under middagen. Først ut var Henning. Han hadde sammen med Marianne skrevet en sang som backup-plan i tilfelle talen skulle gå i stå. Men til egen og andres overraskelse klarte han seg bra. Så var det foreldrenes tur. Egil holdt tale til Marianne, mens Henning fikk en sang fra sine. Etter en kort pause var det forlovernes tur. Karoline imponerte stort med sin tale på rim. Frode var, som han alltid er, kreativ i sin tale han og. Mellom talene sang vi sangen fra mormor til Henning.

Etter det obligatoriske familie og vennebildene utenfor Utsyn, var det klart for underholdning. Søstrene til Henning hadde laget sang med bilder til, bror til Marianne holdt tale og viste bilder og Frode hadde premiere på musikkvideoen fra utdrikningslaget til Henning.

Så var det bare siste punkt på programmet igjen. Kaffe og kaker. Lise, søskenbarnet til Henning hadde bakt bryllupskake og med all pynten gikk det med en uke for å få den ferdig. Flott var den og godt smakte den. Kjetil og Ole Henry reiste seg og sa noen ord før vi som brudepar takket for dagen og dro til Hjelmeland Spa Hotell.

Til slutt vil vi nok en gang takke for en fantastisk dag! Det var en fin feiring sammen med familie og gode venner. Vi storkoste oss og håper alle andre også gjorde det.


NB! Marianne har nå valgt å ta Hennings etternavn.

Hesby Kirke
Finnøy Kommunes sider
Arkeologisk Museums Fornminnesider
Utsyn Ungdomssenter
NLMs infoside
Utsyns egne nettside
Blogg